ویژگی های شیمیایی و فیزیکی خاک آجر :

طبق استاندارد ملی ایران به شماره ۱۱۶۲ ترکیب خاک مناسب برای آجرپزی باید به شرح ذیل باشد:

ویژگی‌های شیمیایی

۱- کاهش وزن در دمای سرخ شدن ۱۰۰۰ درجه سیلسیوس، نباید از ۱۶ درصد تجاوز نماید.

۲- مقدار انیدرید کربنیک CO2 موجود در خاک رس نباید از ۵/۸ درصد تجاوز کند.

۳- درصد انیدرید سولفوریک SO3 نباید از ۵/۰ درصد تجاوز کند.

سیلیس (SiO2) از ۴۰ تا ۶۰درصد آلومین (Al2O3 ) از ۹ تا ۲۱ درصد
اکسید آهن (Fe2O3 ) از ۳ تا ۱۲ درصد اکسید کلسیم (CaO) حداکثر ۱۷ درصد
اکسید منیزیم (MgO) حداکثر ۴ درصد

 

ویژگی‌های فیزیکی

۱- دانه‌بندی: باقی مانده روی الک ۱۴۹ میکرون یا نمره ۱۰۰، نباید از ۵/۷ درصد تجاوز نماید.

۲- حد حالت خمیری (P.L) خاک از ۱۷ تا ۳۰ درصد باشد.

مطالب مرتبط دیگر:

تاریخچه آجر
مواد اولیه آجر
ویژگی های شیمیایی و فیزیکی خاک آجر
مراحل ساخت آجر
قالب گیری آجر
خشک کردن خشت
پختن و خنک کردن خشت
تخلیه و انبار کردن آجر
کوره های آجرپزی
ویژگی های آجر
انواع و اشکال آجر
معایب آجر